Blog

Αδυνάτισμα και βελονισμός: Έχει αποτέλεσμα;

Αδυνάτισμα και βελονισμός: Έχει αποτέλεσμα;

Μια από τις πιο γνωστές επιθυμίες κάθε ανθρώπου είναι να βρεθεί στο ιδανικό σωματικό βάρος, χάνοντας τα περιττά κιλά. Για τον λόγο αυτό υποβάλει τον εαυτό του σε εξοντωτικές δίαιτες, έντονα προγράμματα γυμναστικής και σε όποια άλλη εναλλακτική μέθοδο θεωρεί πως θα συμβάλλει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εξαθλίωση που μπορεί όμως να φέρει στον οργανισμό του δίχως την σωστή καθοδήγηση, τον οδηγεί στην υποτροπή και επαναφορά στο αρχικό βάρος.

Το αδυνάτισμα και η απώλεια βάρους αποτελούν διαδικασίες που έχουν διάρκεια, απαιτούν συγκέντρωση και προσήλωση και βασίζονται σε καθορισμένο πρόγραμμα. Τα κιλά δεν «εξαφανίζονται» από την μία μέρα στην άλλη. Αντιθέτως, παίρνει χρόνο και το άτομο κατά την περίοδο που υποβάλλεται στην απώλεια των περιττών κιλών, πρέπει να διατηρεί σταθερή ψυχολογία και θέληση.

Τι περιλαμβάνει η απώλεια βάρους;

Η απώλεια βάρους εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
  • Τακτική άσκηση στην καθημερινότητα του ατόμου
  • Προγράμματα γυμναστικής
  • Έμπιστες δίαιτες από ειδικό διατροφολόγο

Τι είναι ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι μια ανώδυνη και απλή θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην χρήση αποστειρωμένων βελονών. Οι εν λόγω βελόνες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος προκειμένου να κινητοποιήσουν τα κύτταρα αλλά και να προκαλέσουν διέγερση των κατάλληλων αισθήσεων. Σαν θεραπεία είναι ανώδυνη, μη επίφοβη και δεν περιλαμβάνει την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων.

Πώς βοηθάει ο βελονισμός στο αδυνάτισμα;

Ο βελονισμός λειτουργεί ως συμπλήρωμα στην διαδικασία αδυνατίσματος. Ουσιαστικά λειτουργεί ως υποστηρικτική δύναμη στους προαναφερόμενους παράγοντες απώλειας περιττών κιλών. Με την κατάλληλη τοποθέτηση των βελονών, ρυθμίζεται η διαταραγμένη ροή της ενέργειας που προκλήθηκε από την μείωση της ποσότητας τροφής αλλά και της έντονης αθλητικής δραστηριότητας. Ο βελονισμός έχει ως στόχο να αναστείλει το αίσθημα της όρεξης αλλά και να μειώσει τον χρόνο στον οποίο επέρχεται ο κορεσμός μετά την κατανάλωση τροφής. Κατά τον τρόπο αυτό, το άτομο ικανοποιείται με λιγότερο φαγητό και διακατέχεται από αίσθημα ευεξίας και ψυχικής ηρεμίας. Με την θεραπεία του βελονισμού το άτομο παραμένει αισιόδοξο για την όλη προσπάθεια αδυνατίσματος και διατηρείται σταθερή η θέλησή του να συνεχίσει δίχως παρασπονδίες. Είναι ανάγκη να τονιστεί πως ο βελονισμός δεν αδυνατίζει το άτομο. Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί σε συνεργασία και υποστηρίζοντας το άτομο σε όλες τις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει στην καθημερινότητά του προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία με βελονισμό για το αδυνάτισμα;

Η θεραπεία μέσω της χρήσης των βελονών διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση ασθενή. Οι διαφορές αυτές αφορούν τόσο το ιστορικό του όσο και τον αριθμό των κιλών που στοχεύει να χάσει. Κατά μέσο όρο ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών είναι σχετικά μικρός και η διάρκεια τους δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Τέλος, διαμορφώνεται ένα αυστηρό πρωτόκολλο που καθορίζει το σύνολο των σημείων που πρόκειται να κινητοποιηθούν και ακολουθείται κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Εάν η απώλεια των περιττών κιλών είναι κάτι που σας αφορά, επισκεφθείτε σήμερα την ιατρό βελονιστή Λίνα Παππά. Η εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για τις δικές σας ανάγκες και θα διαμορφώσει ένα προσωποποιημένο πρωτόκολλο βάση του σωματότυπού σας και του ορισμένου στόχου αδυνατίσματος. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας εδώ.