Υπηρεσίες

Αισθητικός Βελονισμός

Αισθητικός Βελονισμός

Ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο, η οποία ελαττώνει τα σημάδια του γήρατος και ενεργοποιεί την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος του προσώπου. Με τα χρόνια η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της, το δέρμα χαλαρώνει και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ώστε να απομακρυνθούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως με τον αισθητικό βελονισμό δεν υπάρχουν παρενέργειες, όπως στο botox, τις χειρουργικές επεμβάσεις ή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ.


Πώς δρα ο αισθητικός βελονισμός;Το δέρμα για να διατηρείται υγιές και φρέσκο πρέπει να οξυγονώνεται και να ενυδατώνεται από μέσα προς τα έξω. Ο αισθητικός βελονισμός με τη χρήση μικρών, λεπτών βελόνων που εισχωρούν στο πρόσωπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ακόμα, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων. Όταν αυξάνεται η κυκλοφορία, αυξάνεται και η παραγωγή του κολλαγόνου, που κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και βοηθά στο γέμισμα των ρυτίδων. Οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έχουν ατονήσει, ανακτούν το φυσιολογικό μυϊκό τους τόνο και εξαφανίζεται η χαλάρωση. Στην ουσία ο αισθητικός βελονισμός προωθεί τη φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονεί  την περιοχή του προσώπου με τον επαναπρογραμματισμό της αναγέννησης των δερματικών κυττάρων, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.


Πώς εφαρμόζεται ο αισθητικός βελονισμός;Αρχικά ο γιατρός παίρνει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από τον/την θεραπευόμενο/η, το οποίο περιέχει και προσωπικές πληροφορίες(τρόπος ζωής, συναισθηματική κατάσταση) που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή του βελονισμού. Από το ιστορικό αυτό καταλαβαίνουμε ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω των βελόνων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα σημεία αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Κατά τη θεραπεία τοποθετούνται αρχικά λεπτές αποστειρωμένες βελόνες στο σώμα στα σημεία εξισορρόπησης (ρύθμιση της ροής της ενέργειας) για 20 λεπτά. Αφού τις αφαιρέσουμε, τοποθετούμε τις βελόνες του προσώπου. Αυτές μπορεί να είναι είτε για χαλάρωση είτε για τις ρυτίδες ή και για τα δύο και τις αφήνουμε να δράσουν για 30 λεπτά. Οι βελόνες στο πρόσωπο προωθούν κι εκείνες την ενεργειακή και αιματική ροή και αυξάνουν τον τόνο των μυών του προσώπου, μαλακώνοντας τις ρυτίδες. Αναλόγως το πρόβλημα και την ηλικία του ατόμου μπορούμε να εφαρμόσουμε στο ενδιάμεσο επιφανειακά θεραπευτικά έλαια.


Τι επιτυγχάνει ο αισθητικός βελονισμός;Ο αισθητικός βελονισμός πέρα από τη συνολική αναζωογόνηση ολόκληρου του προσώπου και τα οφέλη για την υγεία γενικότερα προσφέρει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. Αναλυτικότερα αυτά είναι τα εξής:

 1. Αυξάνει το κολλαγόνο, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την ελαστικότητα του δέρματος.
 2. Εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες, ομαλοποιεί τις ρυτίδες έκφρασης και μειώνει τις βαθύτερες.
 3. Αυξάνει την τοπική κυκλοφορία και βελτιώνεται έτσι η επιδερμίδα του προσώπου.
 4. Μειώνει τους μαύρους κύκλους και το οίδημα κάτω από τα μάτια.
 5. Συσφίγγει τους πόρους.
 6. Καθυστερεί τη γήρανση του προσώπου.
 7. Διατηρεί υπό έλεγχο την ακμή του προσώπου.
 8. Μειώνει τις κηλίδες και τη δυσχρωμία του δέρματος.
 9. Βελτιώνει την όψη του διπλοσάγονου.
 10. Ενισχύει τους μύες του προσώπου και έτσι ανορθώνεται και συσφίγγεται το πρόσωπο.
 11. Βελτιώνει την υφή του δέρματος.
 12. Αναζωογονεί το πρόσωπο.

Γενικότερα, ο αισθητικός βελονισμός αναδεικνύει τη φυσική λάμψη του προσώπου και αναζωογονεί την επιδερμίδα, χωρίς πόνο και δυσάρεστες παρενέργειες.

 


Πόσες συνεδρίες αισθητικού βελονισμού χρειάζονται;Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα (10) συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια από 40 έως 60 λεπτά. Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων καλό θα είναι να γίνεται μια (1) φορά το μήνα επίσκεψη συντήρησης και για τις γυναίκες, μετά την εμμηνόπαυση, δύο (2) φορές το μήνα. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλα σημεία του σώματος, για τη βελτίωση της γενικής κατάστασης του ατόμου. Πριν από κάθε συνεδρία θα πρέπει ο θεραπευόμενος να έχει ένα ελαφρύ δείπνο και να μην έχει καταναλώσει καφέ ή τσάι. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευόμενος θα πρέπει να μην ξενυχτά, να κοιμάται σε φυσιολογικές ώρες και να ακολουθεί μια σωστή και υγιεινή διατροφή, χωρίς πολλά χημικά πρόσθετα, οι οποίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες και τοξίνες.


Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα από τον αισθητικό βελονισμό;Ο αισθητικός βελονισμός έχει άμεσα αποτελέσματα σε κάποιους ασθενείς με μέσο όρο τις 3 με 12 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδριών. Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα είναι ορατά περίπου στους 6 μήνες.


Από ποια ηλικία μπορεί να εφαρμοστεί ο αισθητικός βελονισμός;Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια μέθοδος πρόληψης και καθυστέρησης της διαδικασίας γήρανσης και θεραπείας αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Έτσι, η καλύτερη ηλικία έναρξης των θεραπειών είναι μεταξύ των 25-45 ετών. Μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες με εμφανή τα αποτελέσματα κάτω από την ηλικία των 65 ετών. Ο γιατρός με βάση την ηλικία και το ιστορικό του ατόμου, σχεδιάζει ένα πλήρως εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.


Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού;Μετά από την ολοκληρωμένη θεραπεία τα αποτελέσματα από τον αισθητικό βελονισμό διατηρούνται για 1,5 με 2 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται και οι συνεδρίες συντήρησης, οι οποίες καθορίζονται αναλόγως την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου. Τα αποτελέσματα μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό εάν τα συνδυάσουμε με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, απλές ασκήσεις προσώπου και κρέμες προσώπου με βιταμίνη Α.


Τι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού;Ο αισθητικός βελονισμός και τα αποτελέσματα του επηρεάζονται εξαιρετικά και από τον τρόπο ζωής του ατόμου. Το κάπνισμα, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, οι λίγες ώρες ύπνου και η κακή διατροφή είναι πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να διατηρήσουμε τα θετικά αποτελέσματα για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Επίσης, καλό θα ήταν να μην έχει γίνει εφαρμογή θεραπείας με ενέσιμα προϊόντα στο πρόσωπο τους τελευταίους 6 μήνες.


Ο αισθητικός βελονισμός αντικαθιστά το χειρουργικό lifting;Ο αισθητικός βελονισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting, αλλά είναι μια πολύ καλή προληπτική μέθοδος για την γήρανση του προσώπου. Με αυτόν προλαμβάνεται ο σχηματισμός των ρυτίδων και η χαλάρωση του δέρματος και η ανάγκη για χειρουργικό Lifting μειώνεται. Ακόμα, ο αισθητικός βελονισμός είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνος. Βελτιώνει τη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων και δεν δρα μόνο τοπικά.


Συνοψίζοντας

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία βελτιώνει την εικόνα του ατόμου χωρίς να δημιουργεί παραμορφώσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις. Εφαρμόζεται και για να ελαττώσει τα σημάδια του γήρατος, αλλά κυρίως ο αισθητικός βελονισμός λειτουργεί προληπτικά και αναζωογονητικά στην επιδερμίδα και σε όλο τον οργανισμό. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει επιπλοκές και τα αποτελέσματα μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια εάν συνδυάσουμε και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Τέλος, ο αισθητικός βελονισμός δεν χρειάζεται ενέσεις και φάρμακα και μετά από κάθε συνεδρία δεν απαιτείται κανένας χρόνος αποκατάστασης.