Blog

Βελονισμός και άγχος

Βελονισμός και άγχος

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο εκδηλώνουν συμπτώματα άγχους, αναφερόμενοι σε υπερβολική ανησυχία η οποία διαχειρίζεται δύσκολα και επηρεάζει έντονα την καθημερινότητά τους (ύπνος, διατροφή, δερματική υγεία κτλ.). Συνήθως αντιμετωπίζεται με μεθόδους όπως φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπεία ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Τι είναι ο ιατρικός βελονισμός;

Με τον όρο βελονισμό αναφερόμαστε στην πρακτική που περιλαμβάνει την τοποθέτηση βελονών σε σημεία πίεσης του σώματος. Υπάρχουν πλέον επιστημονικές αποδείξεις που υποδεικνύουν τη σημαντική συμβολή του βελονισμού στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.

Πώς λειτουργεί;

Ο ιατρός βελονιστής τοποθετεί πολύ λεπτές βελόνες σε προκαθορισμένα σημεία του σώματος, με βάση την πάθηση που καλείται να αντιμετωπίσει. Αναλόγως με τα σημεία στα οποία τοποθετούνται, η θεραπεία αυτή μπορεί να «προκαλέσει» το νευρικό σύστημα να παράγει ουσίες που καταπραΰνουν τον πόνο, ή να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν συναισθήματα μεταξύ αυτών και το άγχος.

Ποια είναι τα οφέλη του βελονισμού για την αντιμετώπιση του άγχους;

Με το βελονισμό ο ασθενής μπορεί να διακρίνει αποτελέσματα ακόμα και μετά από την πρώτη συνεδρία. Επιπρόσθετα, ως προσέγγιση είναι εντελώς φυσική και ρυθμίζει με ανώδυνο τρόπο την ισορροπία του οργανισμού. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην μείωση ανάγκης φαρμακευτικής αγωγής για την καταπολέμηση του στρες και του άγχους. Επίσης, συχνά είναι τα φαινόμενα ασθενών που κατάφεραν να ανταποκριθούν στη θεραπεία του βελονισμού και να δουν σημάδια βελτίωσης, όταν άλλες παραδοσιακές μέθοδοι αντιμετώπισης δεν ήταν για αυτούς αποτελεσματικές.

Τι να γνωρίζετε;

Όταν εμπιστεύεστε για την θεραπεία σας την έμπειρη και εξειδικευμένη ιατρό βελονιστή Λίνα Παππά τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Στην πρώτη σας συνάντηση η ιατρός θα ξεκινήσει με τη διενέργεια ερωτήσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

  • Τα συμπτώματα που επιθυμείτε να αντιμετωπίσετε
  • Οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνετε
  • Το ιατρικό σας ιστορικό
  • Οποιαδήποτε ιατρική ανησυχία που μπορεί να σχετίζεται με τη θεραπεία

Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας ένας αριθμός από λεπτές βελόνες θα τοποθετηθεί σε στοχευμένα σημεία του σώματός σας. Η ιατρός μπορεί επίσης να στρίψει τις βελόνες ή να εφαρμόσει ηλεκτρική διέγερση σε αυτές. Ο ασθενής θα παραμείνει με τις βελόνες στο σώμα του για διάστημα περίπου 20-30 λεπτών.

Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα καταπολέμησης του άγχους

Ακόμα και εάν δεν αισθανθείτε κάποιο διακριτό αποτέλεσμα αρχικά,  μην παραξενευθείτε. Η μέθοδος του βελονισμού διέπεται από ένα προσαρμοσμένο στον ασθενή πλάνο θεραπείας που πρέπει να τηρείται με ακρίβεια σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Εάν η αντιμετώπιση του στρες και του άγχους είναι κάτι που σας αφορά, επισκεφθείτε σήμερα την ιατρό βελονιστή Λίνα Παππά. Η εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας για τις δικές σας ανάγκες και θα διαμορφώσει ένα προσωποποιημένο πρωτόκολλο βάση του σωματότυπου σας και την ένταση των συμπτωμάτων της πάθησης που αντιμετωπίζετε. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας εδώ.